Бившият мениджър на Тотнъм Мартин Йол призна пред „Сънди Таймс” в първото си интервю след уволнението му преди седмица, че един ден би желал да се завърне на стария си пост на „Уайт Харт Лейн”. Холандският специалист сподели, че все още харесва и се разбира добре с президента на клуба Даниел Леви.

„Аз съм силен характер. Кой знае, може да се върна в Тотнъм. Мислех си за Отмар Хитцфелд – той напусна Байерн, чака две години и половина и се върна. Във футбола всичко зависи от обстоятелствата и възможностите. Но аз осъзнах, че трябва да продължа напред с друг отбор. Тотнъм ще се справи добре”, каза Йол.

Много се спекулираше около отношенията между Йол и Леви, но наставникът твърди, че двамата се разбират добре и винаги са работили в хармония помежду си. „Една от причините да харесвам Даниел толкова много е, че той мисли структурно. Аз разсъждавам по същия начин. Както много добре знаят феновете на Тотнъм – аз съм честен. Ако имах негативни чувства към Леви, щях да му кажа веднага. Той е най-добрият бизнесмен и е много амбициозен”, категоричен е Йол.

„В клуба мислят, че щом са взели Хуанде Рамос, ще си осигурят четвърто място във Висшата лига, но това са само бизнес планове. Рамос беше много добър в Севиля, но не се знае какво ще постигне в Тотнъм. Всеки отбор е различен”, отбеляза холандецът. Той призна, че е нямал идея, че ще бъде уволнен след мача с Хетафе. Различни източници, твърдяха, че наставникът подозирал нещо такова или че е научил по време на мача за уволнението си. „Шпорите” губеха от испанския тим, а Йол седеше на пейката вместо да стои ядосано изправен. Това се стори подозрително на репортерите, отбелязва изданието.

„Кълна се, не знаех! Всички сбъркаха! Казаха ми, че съм седял на резервната скамейка, вместо да ходя до тъч линията и да давам указания. Но ако се бях опитал, четвъртият рефер щеше да ме спре. Феновете на отбора скандираха името ми, но те правят това постоянно. Не мислех, че има нещо необичайно. Хората казват дори, че съм плачел. Но и това не е така. Просто бях стресиран, защото не исках да загубя. Може би футболистите са знаели. Леви беше много объркан и това ме накара да се чувствам по-добре. Той каза, че съжалява за начина, по който са се развили нещата”, разказа Мартин Йол.