Носителят на "Златната топка" от 1994-а година Христо Стоичков попадна сред 100-те най-добри футболисти, играли някога на световни първенства. Въпреки че английският селекционер Фабио Капело забрави за България на пресконференцията след тегленето на жребия за квалификациите за Евро 2012, местният вестник "Дейли Мейл" припомни, че в страната ни се раждат велики футболисти.

Шефът на спортна редакция на "Дейли Мейл" - Джеф Пауъл, който е предавал цели 11 световни първенства, не забрави за 6-те гола на Стоичков в САЩ 1994, когато българският нападател изведе отбора си до 4-о място и спечели приза за голмайстор на турнира. Той игра и през 1998-а година, но тогава единственото попадение за България вкара Емил Костадинов при тежката загуба с 1:6 от Испания.

Стоичков бе нареден в класацията по постове на терена, защото Пауъл пожела да даде само топ 10 по номера. Първо място заслужи очаквано Пеле (Бразилия), следван от Гаринча (Бразилия), Марадона (Аржентина), Роналдо (Бразилия), Йохан Кройф (Холандия), Ференц Пушкаш (Унгария), Франц Бекенбауер (Германия), Боби Мур (Англия), Ромарио (Бразилия) и Зинедин Зидан (Франция).