Чавдар Янков получи най-висока оценка от четиримата българи в Бундеслигата за представянето си в деветия кръг на първенството. Халфът на Хановер 96 се появи в игра в 60-та минута в мача срещу Щутгарт и за 30 минути заслужи 3 от германския таблоид „Билд”. Според изданието „тройката” отговаря на българското „добър 4”. Отборът на Чак се наложи с 2:0 като гост на шампионите. Двата гола за „червените” вкара Хущи, който получава 1 за представянето си. Той е бил и най-добрият футболист в мача.

Станислав Ангелов и Димитър Рангелов от Енерги получават 4 за играта си в срещата срещу Херта. Тимът от Котбус направи нулево реми в Берлин. Интересното в състава на „червено-белите” бе, че Пелето партнира на сънародника си в атака. Досега бившият защитник на Левски се подвизаваше в лявата или дясната част на отбраната, както и като дефанзивен халф. Бележката на двамата българи съответства на „среден 3” в българската система за оценяване.

Както е известно Благой Георгиев получи най-ниската оценка – 6 за представянето си в мача на неговия Дуисбург срещу Вердер (1:3). Българският халф организира головата атака за домакините, от която падна почетното попадение за „зебрите”. Националът ни обаче си изкара глупав червен картон 15 минути преди последния съдийски сигнал.