Благой Георгиев бе най-слабият футболист в състава на Дуисбург в мача срещу Вердер от деветия кръг в Бундеслигата.

„Зебрите” паднаха с 1:3 и останаха с двама по-малко на терена. Българският халф получи червен картон в 75-та минута, след като се възмути искрено на реферско отсъждане.

Бившият играч на Славия участва в головата атака на домакините, след която падна почетното попадение за тях. В 15-та минута Георгиев центрира отдалече, топката стигна до Тиферт, който подаде на Аилтон и той не сгреши, вкарвайки за 1:1. Въпреки това обаче Благо явно не е оставил добри впечатления у германските специалисти, тъй като таблоидът „Билд” му дава оценка 6 – най-слабата възможна. Най-високата е 1, а шестицата дори не отговаря на българските стандарти за „слаб 2”. Точната формулировка според „Билд” за тази бележка е „Не си заслужава парите”.

С 6 са оценени и други двама футболисти на Дуисбург – Касерес, който също си изкара глупав червен картон, и Лами. Най-добре се е представил Тарараче – той получава 2, а оценка 3 е присъдена на нападатели Аилтон и Ишиако.

Старши треньорът на Дуисбург се закани, че ще глоби Благо и Касерес. „Двата червени картони ни отслабиха решаващо. Ще има солени парични глоби за тези двама футболисти”, каза Руди Бомер.