Енерги на Станислав Ангелов и Димитър Рангелов продължава да бъде без победа в германската Бундеслига. Тимът от Котбус не успя да победи и Херта в Берлин в мач от деветия кръг на първенството. Двубоят на „Олимпиащадион” завърши с нулево реми.

Новият наставник на „червено-белите” Боян Прашникар пусна двамата българи в състава си като титуляри. Интересното е, че Пелето партнира на Рангелов и Сьоренсен в атака. Досега бившият защитник на Левски се разпореждаше в отбрана или пък заемаше поста дефанзивен халф. Промяната в схемата обаче не помогна на Енерги и тимът продължава да не може да запише победа този сезон.

Ангелов и Рангелов обаче се отличиха с добра игра, а бившият нападател на Славия дори пропиля чудесни възможности да се разпише и да поднесе първи успех на Енерги. В 22-та минута Митко Рангелов шутира много хубаво от пряк свободен удар на 22 метра от противниковата врата, стражът Дробни обаче бе на мястото си и улови топката. В 39-та отново българският нападател пропусна да завърши по перфектен начин добра контраатака за гостите и така двата тима се оттеглиха при нулево равенство. Рангелов обаче не пропусна да си изкара жълт картон в 59-та минута.

Ангелов също изпусна възможност да се разпише – в 78-та минута стреля от воле, но отново Дробни се справи. Пелето записа пълни 90 минути в мача, а сънародникът му бе заменен секунди преди последния съдийски сигнал.

В 90-та минута домакините не реализираха дузпа. Пантелич шутира силно от 11 метра и удари гредата на Пиплица. По този начин отборът от Котбус се спаси и спечели поне точка.

В следващия кръг Енерги ще се изправи срещу Дуисбург на Благо Георгиев и отново ще търси първа победа от началото на сезона. „Зебрите” също са в неприятна ситуация, тъй като заемат 17-о място в класирането. Тимът на Прашникар обаче е последен с 4 точки в актива си.

Срещи от деветия кръг на Бундеслигата:

Арминия Билефелд - Хамбургер ШФ - 0:1 (0:0)

Дуисбург - Вердер - 1:3 (1:1)

Херта - Енерги - 0:0 (0:0)

Шалке - Карлсруе - 0:2 (0:0)

Щутгарт - Хановер - 0:2 (0:1)

Волфсбург - Ханза - 1:0 (0:0)

Утре:

Байерн Мюнхен - Нюрнберг

Айнтрахт Франкфурт - Байер Леверкузен

Вчера:

Борусия Дортмунд - Бохум - 2:1 (1:1)