Воденият от Димитър Димитров Амкар Перм записа втора победа от началото на руското първенство. Тимът на българина се наложи като гост с 2:1 над Том Томск в мача от 12-ия кръг в Първата лига на Русия. Първото попадение за отбора на Херо пък бе дело на Георги Пеев.

Амкар в предишните два кръга записа две поражения, а единствената победа дойде срещу Кубан Краснодар в петия кръг от кампанията. Преди двубоя с Том пък българският специалист имаше доста проблеми със състава си. Херо не можеше да разчита на осем от основните си състезатели поради различни причини – контузии и наказания. Такава беше ситуацията и с Мартин Кушев, който трябваше да изтърпи своето наказание за натрупани картони. Захари Сираков продължава да се възстановява.

За сметка на това, Георги Пеев започна като титуляр срещата срещу отбора от Томск, като успя и да вкара първия гол за Амкар. Българинът остана през целия мач на терена. Бившият играч на Левски Жеан Карлос също започна сред стартовите единайсет, като бе заменен в 88-та минута и направи сравнително силен двубой.

Беларуският нападател Сергей Корниленко, който днес празнува 26-ия си рожден ден, откри резултата в 20-ата минута за 1:0 в полза на домакините, а първото полувреме бе сравнително слабо за отбора на Димитър Димитров.

През втората част обаче картина се промени. Началото на пълния обрат даде именно Пеев. В 55-та минута българинът се разписа с хубав удар извън границата на наказателното поле, като преди да влезе в мрежата за 1:1 топката срещна и гредата. В 67-та минута  падна и второто попадение за гостите. Карлос подхвана атака отдясно, пусна към Жиляев, който намери Сикимич и последният реализира за 2:1.

Това е първа победа на Амкар като гост от началото на кампанията. След 12-ия кръг Амкар заема 13-то място с актив от 11 точки. Том пък е на 12-та позиция с 12 точки.