Българският треньор на Амкар Перм Димитър Димитров не скри, че се е почувствал добре след мачовете със Зенит и ЦСКА Москва, когато са го поздравили имена, като Дик Адвокаат и Зико. Херо и клубът му постигна престижни ремита в споменатите двубои от руското първенство.

„Приятно, когато след мач те поздравят такива хора, а и ти пожелаят успех оттук нататък. Отборите на Зико и Адвокаат ни превъзхождат тотално не само като финансови възможности, но и като потенциал. Срещу тях трябва да се бориш главно с тактика. Много е трудно да се надиграваш с тях, но е факт, че излязохме с чест от тези мачове. Горд съм, че такива фигури показват уважение”, коментира в интервю за Гонг Димитър Димитров.

Специалистът от Бургас не отрече, че би взел доста футболисти от българското първенство, но не пожела да конкретизира имена. Димитров допълни, че е изключително доволен от представянето на българите в Амкар. „Те са основни футболисти в нашия отбор. Когато бе направено гласуването за капитан на отбора, което спечели Мартин Кушев, с най-много гласове след него бяха Захари Сираков и Гошо Пеев, което говори за голямо уважение”, отбеляза още треньорът.

„Перм е град с милион и двеста хиляди жители, но има само един футболен отбор-Амкар. Всички хора много обичат клуба и постоянно ни поздравяват по улиците. Надявам се да имаме малко повече късмет в следващите мачове. Доволен съм от представянето ни във всички фази на терена, изключение прави само завършващата. Липсва ни последният точен удар. Нямахме и късмет, срещу Зенит ударихме греда на края, а първия кръг ни ощети съдията, за което беше и наказан”, допълни Димитър Димитров-Херо.