Любимецът на феновете на Селтик Хенрик Ларсон се надява да се завърне на „Паркхед“, за да вземе участие в благотворителния мач, който ще ознаменува кариерата на бившия му съотборник Стилиян Петров. Бенефисът ще се състои на 8 септември.

Бившият футболист на Селтик, Манчестър Юнайтед и Барселона ще стъпи отново на терена, заедно с други звезди, за да отдаде почит на Стенли.

„Ако мога, ще дойда. Вече казах, че всичко зависи от работата ми, но ако имам един-два часа, ще отлетя и ще взема участие в мача“, заяви Хенрик Ларсон.

„Определено бих искал да играя в този двубой и винаги съм казвал, че това е страхотно място. Там направих име и там станах играч. Обичам това място“, добави 41-годишният бивш футболист.

Набраните средства от двубоя ще отидат за благотворителност. Българският футболист вече инициира редица събития, които да бъдат в помощ на организации, свързани с борбата с левкемията.

„Стана ми много тъжно, когато чух новината за заболяването на Стан. Той е футболист и човек, когото познавам много добре. Споделяхме много неща заедно. Беше много тъжно да чуя това, но не мислех само за него, а и за семейството му“, добави Ларсон.

„Стан е силен мъж и се надявам, че всичко ще се развие добре, защото той е фантастичен човек и аз очаквам с нетърпение да го видя“, завърши Хенрик Ларсон.

Както е известно, в края на март 2012-а година капитанът на Астън Вила бе диагностициран с остра левкемия. Повече от година след началото на лечението, за щастие, Стенли е в ремисия.