Прекрасен жест на уважение подготвя Селтик към Стилиян Петров. „Детелите“, за които Стенли игра дълги години и записа името си в историята им, имат намерение да организират мач-бенефис за българина, който преди известно време обяви окончателно решението си да сложи край на активната си състезателна кариера.

Както е известно, в края на март 2012-а година капитанът на Астън Вила бе диагностициран с остра левкемия. Повече от година след началото на лечението, за щастие, Стенли е в ремисия.

От Селтик разкриха, че демонстративният мач ще се състои на 8 септември на „Селтик Парк“, а в срещата участие ще вземат както бивши съотборници на българина, така и популярни лица от шоубизнеса.

Изпълнителният директор на Селтик Питър Лоулъл заяви: „Стилиян е великолепен човек, винаги е бил изключително коректен и отдаден в работата си за нас, а това го превърна в любимец на феновете. Той показа невероятен характер в борбата си срещу болестта, а ние просто искаме да му окажем малко подкрепа с този акт. Изключително горди сме, че ще може да приемем този мач“.

От своя страна, Стилиян Петров каза: „Много се радвам, че този двубой ще се състои. Изключително развълнувам съм, с оглед на това, че изкарах 7 незабравими години в тима. Освен това, събитието ще бъде чудесен старт на моята фондация. Аз и цялото ми семейство очакваме с нетърпение мача“.