Полузащитникът на френския Страсбург, който се бори за класиране в Лига 1- Емил Гъргоров заяви, че продължава да следи ситуацията в българското първенство и изрази надежди, че бившият му клуб ЦСКА ще триумфира в титлата през този сезон.

„Успях да гледам дербито между ЦСКА и Левски. Разбира се, че ми липсва този мач. Съжалявам за ЦСКА, но се надявам да станат шампиони. Все още са на първо място и ще следя всички мачове до края”, заяви Гъргоров.

Дребничкият халф говори също и за целите пред себе си, както и своя тим, който има реален шанс през новия сезон да играе във висшия ешелон на Франция.

„Надявам се да увеличим преднината, която имаме в класирането. Остават ни много важни три мача до края и надявам се да се завърнем в Лига 1. Това е желанието на всички. След завръщането си в отбора се чувствам много добре. Радвам се, че тази година имам по-малко контузии и вървим добре в първенството. Всичките сме се концентрирали да изиграем на 100% оставащите мачове. Със Страсбург имам договор за още три години и не мисля за други отбори. Ако дойде добра оферта не мисля, че ще има проблеми да се разделим, но засега няма нищо такова и мисля само как да влезем в Първа лига.

Гъргоров сподели още, че през зимната пауза от Страсбург е имало запитване за футболисти на ЦСКА. Халфът все още има да получава пари от „червените”, но според негов съвсем скоро дължимите суми ще бъдат изплатени.

„През зимата наистина имаше запитвания, но засега нищо не мога да кажа. Надявам се скоро някой българин да дойде тук и да ми стане колега. Все още от ЦСКА не са ми изплатили всичко, но сме се разбрали на тази тема с шефовете. Надявам се да останат коректни”, каза още Гъргоров.