Изключително дейни бяха българските играчи в неделния ден в Кипър. Сънародниците ни могат да се похвалят с два червени картона и един гол.

Анортозис, воден от българския специалист Станимир Стоилов, си осигури място във финалния плейофна отборите заемащи от първо до четвърто място, след катопостигна важнапобеда с 2:1в дербито срещуАЕК Ларнака в мач от предпоследния25-я кръгот редовния сезон накипърското първенство.

След успеха Анортозис заема трето място с 42 точки и вече има три повече от четвъртия Аполон.


Българският футболист Станислав Ангелов за пореден път излезе като титуляр и остана до самия край на мача на терена. Пелето се превърна в един от любимците на феновете на Анортозис, а в изминалия кръг той им се отблагодари и като вкара гол.
Домакините поведоха с 2:0 още в 22-та минута на мача чрез Кафу и Рамос. След почивката АЕК остана с човек по-малко заради червен картон на Негри, но въпреки това, гостите вкараха почетно попадение в 88-та минута чрез дузпа, реализирана от Хофланд.

Българският вратар Георги Петков пък получи червен картон при загубата с 1:2 на неговия тим Еносис Паралимни от Етникос.

При равенство в резултата (1:1), в 90-та минута, стражът получи червен картон и бе отсъдена дузпа за гостите. Въпреки големите протести от страна на домакините, 11-метровият наказателен удар бе реализиран от Петрович за крайното 1:2. Димитър Симов, който се състезава за Етникос също започна като титуляр в този мач.

Друг български играч, носещ екипа на Алки – Костадин Башов, вкара гол, но и получи червен картон при загубата с 1:3 от Ермис. Играчът трябваше да напусне терена в 61-та минута за втори жълт картон.