Една от трите български звезди на руския Амкар Перм Георги Пеев заяви в интервю за Гонг, че клубът има намерение да му предложи нов контракт.

„Сега изобщо не мисля за това. Договорът ми изтича след половин година и клубът иска да го продължа. Не е професионално да мисля трансфери в дните преди финала за Купата на Русия. Нека мине този мач и тогава ще мисля”, призна халфът на сензацията в Русия - Амкар.

Финалът срещу ЦСКА Москва е в събота и е смятан за най-важната среща в историята на скромния тим от Перм.

„Ако погледнем съотношението - бюджет, пари и набрани точки, ние сме абсолютен шампион. Създадохме един стил, който следваме във всяка среща. Мисля, че другите отбори не успяват да ни противодействат, поне на този етап. Трудно се играе срещу нас”, допълни юношата на Локомотив София.

Георги Пеев коментира и фурора, който прави Мартин Кушев. Опитният таран е сред водещите голмайстори от началото на сезона в Русия. „Той се старае много. Дава всичко от себе си по време на тренировките. Бори се за всяка топка. Радвам се за него и искам след време, когато съм на неговите години да ми върви по същия начин във футбола”, заяви Пеев.

„Във финалната среща с ЦСКА Москва ще играя, както винаги в полза на отбора. Така трябва да бъде с всеки футболист, ако искаме да спечелим. Много често във футбола отборът, който е аутсайдер печели срещу фаворита”, продължи Гошо Пеев.

„Никога не съм се мислил за звезда. Да, по улиците на Перм се случва да ме познават, давам често автографи, но не се чувствам звезда”, призна скромно Пеев.

Полузащитникът не скри, че го радва признанието за играта на всички българи в Амкар. В тима на Пеев са още Захари Сираков и Мартин Кушев. „Усеща се голямо признание. Надписите „Без българи, няма Амкар” са изписани навсякъде около стадион. Представянето до този момент наистина е много добро. Клубът ни постига върхови постижения, дано продължим така. Финалът за Купата на Русия е най-важен”, разказа още по телефона от Перм Георги Пеев.

„Специалистите в Русия много промениха мнението си за нас, след като се представяме добре през последните два сезона. Вече признанието е много голямо. Аз мисля, че вече сме готови и за евротурнирите”, допълни още Пеев.

„Това, че в отбора ни е пълно с футболисти без големи постижения до този момент е плюс с оглед предстоящата финална среща с ЦСКА Москва. Струва ми се, че има голям глад за златните медали сред момчетата.”

Георги Пеев не пожела да коментира на дълго и широко темата национален отбор на България. „Доколкото разбрах Пламен Марков ще гледа дербито между Динамо Москва и Терек Грозни. Този мач е само два дни преди финала. За финала никой не споменава нищо. Мисля, че е излишно да коментираме дали Пламен Марков ще гледа Пеев, Сираков или Кушев”, завърши изигралият много мачове за България Гошо Пеев.