Несъществуващ гол във вратата на Димитър Иванков предизвика сериозен скандал в Турция, в резултат на който дикторът на стадиона на Фенербахче беше арестуван.

Каква точно е причината за това - около 90-ата минута на мача от последния кръг между фенерите и Трабзонспор, където резултатът е 1:1, шпикерът обявява, че на другия двубой от спора за титлата - Бурсаспор – Бешикташ, гостите от Истанбул са вкарали гол и резултатът вече е 2:2.

В този момент публиката на стадион Шюкрю Сарачоглу изригна, тъй като при такова развитие на срещите Фенербахче ставаше шампион с точка повече от Бурса.

В действителност обаче Иванков не бе допуснал втори гол и резултатът бе 2:1 за Бурсаспор, като победата донесе титлата на тима на българския вратар.

Оказа се, че дикторът на стадиона на фенерите е бил заблуден от намиращ се зад него фен, който скочил радостно и извикал, че в Бурса има гол и за 2:2. В този момент, обзет от еуфорията около него, говорителят повторил думите му по уредбата, без да провери дали наистина резултатът е 2:2.

Тази „фалшива” намеса обяснява и неадекватното държание на футболистите на Фенербахче в последните секунди на срещата, които бавеха времето, пазейки резултата 1:1 срещу Трабзонспор, вместо да атакуват яростно и да търсят задължителната победа. По-шокиращото в случая е, че феновете на фенерите нахлуха на терена след последния съдийски сигнал и започнаха да празнуват титлата, заблудени от диктора, че те са шампиони.



Малко след това се разбира, че всъщност Иванков и Бурса бият с 2:1 и те взимат титлата. Разбирайки какво всъщност се е случило, привържениците на жълто-сините буквално побесняваха и започнаха да трошат седалки и да палят трибуните на стадион Шюкрю Сарачоглу, като само бързата намеса на пожарната предотврати голям пожар. Напускайки съоръжението, запалянковците на Фенербахче започнаха да вилнеят по улиците на Истанбул.

В крайна сметка дикторът на стадиона бе арестуван от полицията. Той заема тази длъжност цели 10 години и е дълбоко уважаван от феновете на жълто-сините, но след грандиозния гаф вероятно ще трябва да се раздели с работата си. Може и да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на безредиците след срещата.