Българският треньор Георги Донков подписа с германския Ройтлинген. Бившият национал, който като футболист игра 10 години в Бундеслигата, ще води тима в следващите 2 сезона. Съставът играе в пето ниво на немския футбол. 

Донков подписа контракт заедно с президента на тима Михаел Шустер и неговия заместник Карл-Хайнц Ланг. На церемонията присъства и бившият национал на Германия и настоящ спортен директор на Ройтлинген Маурицио Гаудиньо.

Той и Донков са били съотборници преди години в тима на Бохум. Именно Гаудиньо настоя начело на тима да бъде привлечен млад специалист като Донков, който владее перфектно немски. За последно Донков бе треньор на Вакер Бургхаузен. 

"Радвам се, че подписах с Ройтлинген. Отборът има сериозен потенциал, а и целите са ни високи. Целта ни е отбора да се представи по-добре от миналия сезон и до 2 години да атакуваме първото място в групата ни", коментира Донков. 

Ройтлинген започва подготовка на 22 юни, а стадиона му е с капацитет за 20 000 зрители. Първият мач на тима за новия сезон ще бъде на 7 август, когато ще играе в първия кръг от турнира за купата на Германия.

Донков и Гаудиньо са поканени от германската телевизия да бъдат специални гости на тегленето на жребия за купата на 10 юни. /БТА