5 септември 2013 година не бе никак добър ден за българските треньори в Германия – Павел Дочев и Георги Донков. Куриозно, и двамата специалисти бяха уволнени в един ден от своите отбори, които играят в Трета лига на Германия.

Павел Дочев бе освободен от поста си треньор на Пройсен Мюнстер след загубата на отбора му с 1:3 от втория отбор на Щутгарт. Мюнстер има амбиции за изкачване във Втора Бундеслига, но от началото на сезона има едва 1 победа, 4 равенства и 2 загуби, което накара ръководството да вземе решение да освободи Дочев.

Бившият треньор на ЦСКА пое отбора през януари 2012-а година и през изминалия сезон бе много близо до промоция. Лошият старт на настоящия сезон обаче доведе до уволнението му.

В същото време Георги Донков също бе уволнен като треньор на Вакер Бургхаузен. Отборът на бившия нападател се представяше още по-лошо като записа най-слабия си старт от 20 години – 1 точка от 7 мача и закономерно последно 20-о място в класирането.

Застрашени от изпадане, от клуба решиха да се разделят с Донков, който първоначално бе помощник в отбора, а след уволнението на Марио Баслер зае неговия пост и изведе отбора до осмо място през миналия сезон.

Неговото място за момента ще заеме асистентът му Йончо Арсов, който ще води отбора до избирането на нов старши треньор.

Павел Дочев и Георги Донков уволнени в един ден от немските си отбори

източник: Gulliver/Getty Images