Българският нападател Цветан Генков, който отбеляза два гола за Динамо Москва в дербито със съгражданите от Спартак, даде интервю за един от сайтовете на „синьо-белите”. Бившият таран на Локомотив София сподели: „Отначало тук ми беше много тежко. Различен футбол, различна страна. За мен това бе първо излизане в чужбина. Наистина ми беше трудно. През зимата работих много с отбора, започнах да се разбирам със съотборниците си и се сработихме добре.”

„Схемата на игра с двама нападатели, която сега използва Динамо, много ми допада. В България в продължение на три години играх именно в такава схема. В момента в клуба има няколко много силни нападатели, затова тактиката ни пасна. Сега играя отпред с Кержаков – той е много добър, полезен партньор в атака. Той е много силен футболист, има страхотен удар. И най-вече – обича да вкарва голове. Нямаше как да не ни се усмихне късмета най-накрая. Мисля, че това вече се видя,” каза още Генков.

„Дали ще успея да подобря българския си рекорд от 27 гола тук в Русия? Разбира се, че се стремя към това, но определено не е най-важното. Дали вкарвам аз или Кержаков, няма разлика, важното е отборът да побеждава. Дори и голът да е мой, победата не е. Победа е, когато отборът печели три точки, това е нашата цел,” завърши Цецо Генков пред Fcdin.com.