Виктор Генев и Димитър Макриев дебютираха с равенство в Криля Советов след като в мач от 18-ия кръг на руската Премиер лига самарци завършиха 1:1 с Амкар.

Бранителят бе на терена през цялата среща, докато нападателят влезе в 68-та минута на мястото на словенския национал Нейц Печник.

За състава от Перм, където помощник-треньор е Алекси Желязков, цял мач изиграха други двама наши легионери - Захари Сираков и Георги Пеев.

Въпреки че Генев и Макриев са в Самара от няколко месеца, едва днес те излязоха за пръв път в официален мач за руския си клуб. Спряганият за трансфер в ЦСКА Райс Мболи остана на резервната скамейка на Криля Советов.

Криля Советов поведе с попадение на бившия сръбски национал Огниен Короман, който в десетата минута отбеляза след красив удар от около 25 метра.

Много силно в отбраната се представи Генев.

За гостите най-активен за своя тим бе халфът Пеев, но множеството му центрирания и пробиви не бяха оползотворени от съотборниците му.

Все пак осем минути преди последния съдийски сигнал Михальов се отскубна от защитата и изравни за 1:1, а заради бурната си радост от гола му бе показан и жълт картон.

За „крилата” това бе първа спечелена точка от почти два месеца насам, след като допуснаха четири поредни загуби.

Така след 18-сет кръга Криля Советов Самара остана на последното 16-то място с дванайсет точки, а Амкар е единайсти с 19-сет спечелени пункта.

В следващия кръг отборът на Генев и Макриев гостува в Москва на Локомотив, докато Амкар посреща Краснодар.