Драматичен последен кръг беляза първенството на Казахстан. Всичко бе ясно около разпределението на първите три места, но битката за четвъртото, както и тази за изпадащите бе яростна.

Воденият от българското трио Стойчо Младенов, Анатоли Нанков и Тошко Янчев тим на Кайсар изуми с финалния си спринт и постигането на четвърта поредна победа. Този път като гост с 2:0 над Актобе.

Преди мача домакините, отборът на Младенов и този на Ордабасъ бяха в лют спор за четвъртото място в крайното класиране. На този етап то не дава виза за участие в Лига Европа, но почти сигурно се очаква във финала за Купата на страната фаворита Кайрат да бие без проблем едва спасилия се от изпадате Атирау. По този начин ще се освободи една позиция и именно четвъртият ще се класира за евротурнирите.

В крайна сметка една точка не достигна на Кайсар. На тази позиция завърши Ордабасъ победи с минималното, но напълно достатъчно 1:0 Атирау. Скромният тим на Кайсар остана с позитивите от блестящото си финално представяне.

След няколко дни Стойчо Младенов и екипът му се завръщат в България, като почти сигурно преди това ръководството на Кайсар ще предложи на родните специалисти удължаване на договора им.