Старши треньорът на ПСВ Айдховен Фред Рутен не бе особено словоохотлив след загубата с 0:1 на своя отбор като гост на Хамбургер в първи мач от 1/16-финалите в Лига Европа. Единственото попадение в мача падна след гол от дузпа, отсъдена за нарушение на българския национал Станислав Манолев в наказателното поле.

След мача пък холандският специалист определи нарушението на Манолев като глупаво.

Въпреки това, Рутен призна, че минималната загуба оставя шансовете на неговия отбор за реванша. „В този мач ПСВ спечели повече. От гледна точка на това, че имаме мач у дома, вратите остават широко отворени. Можем да постигнем добър резултат. През първото полувреме имахме контрол над играта. Нямаше нищо лошо, докато не дойде заслужената дузпа”, обясни специалистът.

Въпреки това холандецът заяви, че смяната на българина е била заради получения жълт картон, а не заради слабо представяне: „Смяната на Манолев бе продиктувана единствено от получения вече жълт картон. Когато защитник получи картон, вече му се налага да играе по-предпазливо. Не исках да си изкара още един картон и да пропусне реванша.