ФИФА и УЕФА взеха решение по сложния казус около двата отбора от областта Крим, която се отцепи от Украйна на 17 март, след проведен референдум и се присъедини към Русия.

Босът на Световната централа Сеп Блатер заяви, че Севастопол и Таврия ще доиграят сезона в Украйна, а от новата кампания ще присъединят към шампионата на Русия.

Припомняме, че наставниците и на двата отбора са българи. Николай Костов оглавява Таврия, а Ангел Червенков е начело на Севастопол. Това означава, че от есента двамата специалисти ще трябва да мерят сили в Русия. Така броят на българските легионери в Съветската страна ще нарасне с още двама. Както е известно, капитанът на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов и Станислав Манолев се състезават за Кубан Краснодар. Футболист номер 1 на България за 2012 Георги Миланов на свой ред играе за ЦСКА Москва. Георги Пеев, Благой Георгиев, Захари Сираков и Петър Занев бранят честта на Амкар, а Живко Миланов играе за Том.

Същевременно решението, което взеха ФИФА и УЕФА не бе никак лесно, с оглед на факта, че повечето страни от Европа не признават отцепването на Крим от Украйна.