Мениджърът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон сподели, че не се притеснява от факта, че се е разделил с един от нападателите си - Георгиос Самарас, тъй като очаква скоро в игра да се появи Валери Божинов, който според наставника ще бъде като ново попълнение за „гражданите”.

Българският национал се възстанови от тежка контузия, след като травмира коляното си още в началото на сезона.

Ериксон коментира и преминаването на Георгиос Самарас под наем в Селтик: „Това е добре за него. Той отиде в отличен клуб, в който ще може да играе в Шампионската лига. Освен това Самарас иска да участва и на финалите на Европейското първенство.”

„Божинов се справя добре с тренировките. Надявам се да е готов, колкото се може по-скоро, защото той ще бъде като ново попълнение за отбора”, сподели Ериксон.

„Към този момент все още се опитваме да привлечем двама играчи, но сме наясно, че времето изтича. Много е трудно с големите клубове, защото те не искат да се разделят с добрите си футболисти през зимата”, заяви треньорът.

„Не става въпрос за пари, а аз не разбирам защо не искат да пуснат някого, след като могат да му намерят заместник. Ако искаме да се сдобием с нападател, той наистина трябва да е много добър както сега, така и за в бъдеще”, добави наставникът.