Българският треньор Едуард Ераносян подаде оставка от поста в кипърския клуб Еносис (Паралимни), съобщават днес медиите в островната държава.

Ераносян изкара на поста едва един месец, след като беше назначен на 29-и декември. Той е мотивирал оставката си с лични причини, а бордът на директорите най-вероятно ще я приеме.

В този месец под ръководството на Ераносян тимът от Паралимни изигра пет мача- четири за първенството и един за купата на страната. Еносис (Паралимни) завърши в три от тези срещи наравно, а в два претърпя поражения. С актив от 17 точки Еносис заема 11-о място, две позиции над директно изпадащите тимове.

Помощникът на Ераносян- Христакис Касианос, ще води Паралимни в следващите срещи. Според вестник Протатлима, Ераносян напуска, защото има проблеми със запазването на треньорския си лиценз и трябва да се концентрира върху това.

Както е известно, през есента бившият треньор на Локомотив (Пловдив) и Вихрен напусна предишния си кипърски клуб- АПОП (Кинира Пея), след като двама от играчите там бяха уличени в употреба на допинг. Други 12 души от клуба, един от които е и Ераносян, бяха предадени на Световната антидопингова агенция (УАДА) за разследване.