Мениджърът Емил Данчев разкри в интервю за Гонг, че интерес към Димитър Бербатов, меко казано, не липсва от страна на големите тимове в Европа.

„Нека не изпадаме в подробности, тъй като не е коректно и спрямо Тотнъм да коментирам в такъв момент. Това, което ще кажа не искам да се превръща в сензация, но към Митко продължава да има интерес от три сериозни клуба”, заяви агентът на футболиста.

Емил Данчев не пожела да изпада в подробности относно имената на мераклиите да вземат Бербатов. Мениджърът дори спести и първенствата, в които се състезават отборите желаещи централния нападател на Тотнъм.

„Видях се с Хуанде Рамос, но за кратко. След тренировката се поздравихме. Сега не беше моментът за разговори. В понеделник имам среща с директора на Тотнъм, г-н Комоли и евентуално ще се видя с треньора Рамос. Към днешна дата това са нещата”, заяви в интервю да Гонг мениджърът Данчев.

„Въпросът за трансфера на Бербатов е много сложен. Всичко е възможно по време на трансферен период. Не са много вариантите пред Митко. Отборите, в които той би преминал се ограничават в рамките на десетина, говоря за състави от цяла Европа, не говоря само за Англия. Конкретно този въпрос не стои в момента, но до отварянето на трансферния прозорец има още два месеца”, уточни Емо Данчев.

Очаквано, Емил Данчев отрече спекулациите тиражирани в Англия, сочещи че Бербатов е основна причина Мартин Йол да бъде уволнен.

„Това, че Митко е уволнил Йол е тема обсъждана малко по български. Нещата са много по-дълбоко”, каза още Емил Данчев.

„Митко ми се стори доста по-спокоен, отколкото в последните две седмици. Притеснява го това, че спря да бележи. Той оценява реално нещата и знае, че в Тотнъм липса човекът, който да даде последния пас преди гола. Това принуждава Митко да се превръща и в халф, за да се свърши работата”, завърши агентът на Димитър Бербатов.