Ръководството на Елязъгспор е успяло да договори трансфера на българския нападател Валери Божинов и те го очакват в следващата седмица за преговори за личните му условия, съобщава вестник Фотоспор, цитиран от БТА.

Елязъгспор започва сериозна трансферна офанзива, като Божинов заедно с Жюлиен Фобер и Ерве Тюм трябва да бъдат перлите на новия отбор, твърди изданието. Пак според същия източник най-много за привличането на българския национал настоява старши треньорът Бюлент Уйгун.

В момента Божинов е собственост на Спортинг Лисабон, който държи правата му до 2015-а година. От Елязъгспор са готови да платят трансферна сума на португалците и са се разбрали по този въпрос.

От друга страна обаче, Божинов вчера заяви, че предпочита да остане в Спортинг, иска да му се даде втори шанс и е готов да се извини на ръководството и съотборниците си за поведението, което провокира изгонването му през зимата. През пролетта той беше даден под наем на първия си професионален клуб - италианския Лече. Българинът обаче много рядко влизаше на терена, а Лече изпадна от Серия А.

В Турция обаче вярват, че Божинов ще разкрие истинския си потенциал и ще помогне на състава от Източен Анадол да се намеси в битката за челните места.