Българският национал Валери Домовчийски е на път да изиграе първия си мач като титуляр за Херта, въпреки че е в отбора от януари 2008 година. До момента Домо никога не е бил сред стартовите 11, но като резерва се справя повече от отлично. През миналия сезон той вкара 3 гола в Бундеслигата, а от началото на новата кампания спаси своя отбор с голове за Купата на Германия и в турнира Лига Европа срещу Брьондби.

Старши треньорът на Херта Люсиен Фавр не е сигурен, че Домо може да издържи на терена 90 минути и това е главната причина до момента той да не попада в стартовия състав. „Треньорът винаги ми казва, че трябва да продължавам да работя и тогава ще дойде моят шанс”, заявява Домо преди време.

Този шанс обаче дойде. Титулярният нападател на Херта Артур Вихнярек е контузен и със сигурност отпада от сметките за неделния мач в Бундеслигата срещу Бохум.

По този начин единствените алтернативи пред Фавр в нападение остават другият титуляр Рафаел и Домовчийски. За да бъде готов за първия си мач в стартовата единайсеторка, Домо прави специална подготовка: „Правя допълнителни тичания и физически тренировки”.

Въпреки всичко Фавр все още не е сигурен, дали ще разчита на голаджията за предстоящия мач: „Ще видим, дали Домо ще играе от началото в неделя. Не е задължително да играем с двама нападатели”, заяви специалистът пред „Билд”.

Изданието разкрива и част от личния живот на българина в Берлин. Той живее заедно със своята сестра Ева, която е на 19 години и учи в немската столица. Домо вече говори отлично немски, но въпреки това никой в Берлин не му обръща внимание: „В България щях постоянно да бъде разпознаван от хората. В Берлин никой не ме заговаря по улиците”.