Българският нападател на Херта Берлин Валери Домовчийски заяви в интервю за Гонг, че е доволен от развитието си в немския клуб. „Мисля, че напредвам и се развивам. Разбира се, това трябва да го кажат хората. Най-голям прогрес съм направил във физическо отношение. Всичко това става с много работа във фитнеса и здраво тичане”, заяви по телефона от Берлин бившият футболист на Левски.

Стрелецът от Раковски допълни, че няма никакъв проблем между него и Андрей Воронин. Двамата се сдърпаха преди няколко кръга, защото украинецът имаше претенции към Валери, който не му подаде при две атаки на Херта. „Отношенията ни са напълно в рамките на нормалното. Нямаме конфликт. Ако пак трябва да изиграя ситуациите, отново ще стрелям към вратата”, показа характер един от талантливите български футболисти.

„Доста време съм в Германия и се приспособих към реалностите. В началото ми беше много трудно, но в нито един момент не съжалявах, че избрах да премина в Херта. По улиците хората все още не ме познават, но се надявам и това да се случи в близко бъдеще”, сподели още Валери Домовчийски.

„След мача с Хамбургер немските медии дойдоха в базата ни и ми взеха интервю. Ползвах преводач, защото все още не съм толкова солиден с езика. Няколко пъти съм казвал, че целта този сезон е да се класираме в европейските турнири за догодина. Дано продължим напред и след групите на УЕФА. Колкото до мен, не съм си поставил някаква задача за вкарани голове. Искам да играя по-редовно и да се развивам”, декларира бившият голмайстор на Левски.

„Старая се на тренировките. Надявам се да получавам повече шансове. За титуляр все още не може да става въпрос”, призна Домо в интервюто си за Гонг.