Динамо Москва победи с 2:0 Луч Енергия и се изкачи на второ място във временното класиране в Русия, даващо право на участие в Шампионската лига. Цветан Генков бе титуляр за московчани и игра до 65-та минута, като успя да си изпроси един жълт картон. Динамо се бори за всяка точка с ЦСКА Москва, като в момента двата тима са с равни точки – по 50, но „армейците” играят утре своя мач от този 28-ми кръг.

Дмитрий Хохлов откри резултата точно след половин час игра. Той получи топката в средата на терена, пробяга сериозна дистанция и стреля от 25 метра право във вратата на Луч.

Цветан Генков направи няколко добри комбинации със звездата на Динамо Александър Кержаков през първото полувреме, но след двайсет минути от второто бе заменен, като отстъпи мястото си на Александър Димидко. Именно резервата реализира гола на спокойствието за домакините в 83-та минута. Чичерин намери Семшов в наказателното поле, той задържа в малкия пеналт и само пусна топката на Димидко, който нямаше какво друго да направи, освен да бутне кълбото в мрежата.

Динамо Москва е на трето място във временното класиране, но има още два кръга на разположение, за да задмине ЦСКА Москва. „Армейците” играят утре като гост на ФК Москва в последния двубой от 28-я кръг.