Димитър Димитров няма намерение да подава оставка от поста старши треньор на казахстанския първодивизионен футболен клуба Иртиш (Павлодар), съобщи за Sports.kz агентът на специалиста Мирчо Димитров.

59-годишният български наставник е под натиск заради лошата серия на павлодарци от началото на настоящата кампания, в която отборът загуби последните си три мача от шампионата без да отбележи гол и вече има пет поражения в седем срещи.

"Към настоящия момент въпрос за раздяла между Димитър Димитров и Иртиш не стои на дневен ред. Специалистът има договор за още две години с павлодарския клуб и смята да го изпълни. Неуспехите на Иртиш на старта на сезона са с временен характер. В най-близко бъдеще ситуацията ще се подобри", заяви Мирчо Димитров, като подчерта, че никой от ръководството на клуба не е поискал оставката на българския старши треньор.

Димитър Димитров пое състава за втори път през юли миналата година в тежка ситуация, но успя да го спаси от изпадане от елита.

Той постигна големите си успехи в Иртиш по време на първия си период в клуба от юни 2015 до август 2017 година, когато изведе павлодарци до бронзовите медали през 2016 година и до участие в Европейските клубни турнири през сезон 2017/2018.

Димитров е едно от спряганите имена за нов наставник на Левски, след като досегашният наставник Георги Дерменджиев беше уволнен от поста след поражението от Берое в двубой от 31-ия кръг на Първа лига.