Мениджърът на Челси Роберто Ди Матео също прояви съпричастност към случващото се със Стилиян Петров. Наставникът говори след победата на лондинчани с 4:2 над Астън Вила. В 19-та минута на срещата целият стадион се изправи на крака, за да аплодира българина и да го подкрепи в този труден момент.

„Нашите играчи носеха тениски, които гласяха „ние те подкрепяме“ преди мача и ние наистина съчувстваме на играчите и на него. Това беше емоционален ден. Можете да видите как цялата футболна общественост се обединява в такива моменти“, сподели мениджърът на Челси.

Позовавайки се на случилото се и с Фабрис Муамба преди броени дни, Ди Матео добави: „Напоследък имахме няколко ужасни новини за няколко играчи от Висшата лига, но е страхотно да се види как всеки заявява своята подкрепа.“

„След като започне мачът обаче, всеки трябва да се съсредоточи върху своята задача и план за игра. Ние направихме точно това“, допълни специалистът.

Стилиян Петров влезе в съблекалнята на Астън Вила преди началото на срещата, а след това изгледа двубоя от трибуните заедно със своята съпруга и двете им деца.

Капитанът на българския национален отбор ще започне лечение в понеделник в болница в Лондон.