Двама българи-студенти бяха сред онези 43 000 души, които станаха на крака днес на „Вила Парк“, за да аплодират големия Стилиян Петров. Маргарита Георгиева и Станислав Петков живеят и учат Бирмингам, и по стечение на обстоятелствата бяха на стадиона, точно днес, точно на мача, за който сега говори цял свят.

В 19-та минута, която ще се превърне в паметна за българския капитан, Маги и Стан засвидетелстваха своята подкрепа към Стилиян Петров в битката му с тежката болест. Двамата бяха подготвили предварително плакат, за да демонстрират своята съпричастност към футболиста.

„За първи път присъствам на футболен мач. Не мога да опиша как се чувствахме. Бяхме длъжни да отидем и да подкрепим Стилиян Петров“, заяви Маги.

Тя е първа година студентка в местен университет. Маргарита и нейният приятел Станислав са си купили последните билети за двубоя с Челси, който се състоя на „Вила Парк“.

„Почувствахме се страхотно в тази 19-та минута. Малко преди да започне дори, всички хора станаха на крака и започнаха да аплодират и да скандират името на Стилиян. Страхотно беше. Стадионът беше пълен. Навсякъде имаше постери в негова подкрепа. Беше невероятно, неописуемо“, сподели още за Gong.bg Маги.

Чаровната фенка на Стилиян Петров разкри, че билетите за двубоя са били купени преди да бъде разпространена новината за тежката болест, сполетяла капитана ни. Това обаче ги мотивирало още по-силно, за да отидат на стадиона, за да направят плакат, за да бъдат българи повече отвсякога.

Маги разкри още, че инициативата на привържениците в 19-та минута не е била всичко. Напротив! Далеч от нашите погледи е останал още един факт.

На полувремето на двубоя е била организирана благотворителна инициатива. Бивш вратар на Астън Вила застанал под рамката на вратата, а фенове на тима имали за задача да му отбележат гол. За всяко точно попадение клубът отделял по 1000 паунда за благотворителност, като Стилиян Петров е човекът, който ще определи на коя организация да бъде преведена сумата.