Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил даде да се разбере, че клубът ще разчита на българския футболист Димитър Бербатов. През последните месеци се появиха различни спекулации, че нападателят може да напусне „червените дяволи”, като повод за това даде изваждането му от групата за финала на Шампионската лига срещу Барселона. След като Сър Алекс Фъргюсън обясни, че Димитър Бербатов ще продължи да се състезава за Юнайтед, сега и друга ръководна фигура от клуба потвърди думите му.

„Има опция за продължаването на договора на Димитър с още една година от страна на клуба. Можем да го направим по всяко време, когато пожелаем и няма условия около това”, каза категорично Гил пред Goal.сom.

„Всички отвън говорят за Бербатов, казвайки, че той искал да напусне или че ние искаме той да си тръгне. Ние не искаме Димитър да си отиде”, красноречив бе шефът на Юнайтед по повод спекулациите около българския футболист.

„Искаме той да остане. Той вкара над 20 гола през последния сезон, така че имаме желание да го видим и през следващия. От наша гледна точка, Димитър на практика има още две години в отбора. Имаме възможност до края на сезона да удължим договора му, ще говорим и с него, за да видим какво ще се случи”, каза още изпълнителният директор на „червените дяволи”.

„Аз не съм водил нито един разговор с Бербатов относно бъдещето му, не е имало преговори в това отношение. Колкото до решението на Сър Алекс да го остави извън финала на Шампионската лига, той реши това заради играта, а не защото ние искаме той да си тръгне. Ние не искаме Бербатов да напусне”, каза още Гил.