Частично разтежение на адуктора е травмата, която е получил капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов в каря на мача Тотнъм - Евертън, разкри за Гонг мениджърът на футболиста Емил Данчев.

Нападателят на Тотнъм вече е в Мюнхен, където ще му бъдат направени още изследвания, за се установи състоянието на тима.

„Преди един час се разделих с Митко и бяхме заедно. Вчера в края на мача в последната минута получи болка в адуктора. Беше му направен скенер и се оказа, че има малко разтежение, което не е опасно. Той излетя за Мюнхен, където ще направи няколко консултации, но ще му се наложи поне 3-4 дни да бъде дадена почивка.

Дано за мача на националния отбор да се възстанови”, каза мениджърът на Бербатов, който в момента се намира в Лондон.

„Не мога да дам точна прогноза, но при всички положения ще пропусне мача с Дарби Каунти. Това налага да му бъде дадена почивка”, каза още Емил Данчев, който не се нае да прогнозира дали Бербатов ще е на линия за мача на националния отбор срещу Уелс на 22 август.

„Няма нищо обезпокоително, едно рутинно нормално разтежение”, категоричен бе агентът на Бербо.

Емил Данчев коментира и лошия старт на Тотнъм в Премиършип: „Лошо начало за отбора. Малшанс и за Митко. Не е в цветущо настроението и в отбора. Днес тук има и много коментари по повод вчерашната загуба. Но тази година те няма да чакат последната фаза на първенството, за да атакуват целите си.”

На въпрос, дали има някаква вероятност Димитър Бербатов да смени отбора си, Данчев отговори: „Във футбола всичко е възможно и ако се случи нещо до затварянето на трансферния прозорец, ще научите първи, но към днешна дата това не стои като тема за коментар.”

Относно изявите на Атанас Курдов мениджърът заяви: „Наблюдавах част от тренировките му и знам, че ръководството залага много на него. Те се надявам много, че още в най-близко време той ще продължи по път, по който вече е минал и друг футболист.”