Агентът на Димитър Бербатов Емил Данчев изнесе изненадваща информация часове преди сблъсъка между Димитър Бербатов и Мартин Петров за Карлинг Къп. Тъй като „Дейли Мейл” потърси Данчев за коментар на сблъсъка между Тотнъм и Ман Сити, въпросът дали двамата отново ще играят заедно някога излезе на дневен ред.

Данчев дискутира темата, но заключителните му думи бяха най-интересни. „Дори никога да не се съберат заедно в Тотнъм или Манчестър Сити, двамата са си направили план за бъдещето. Те очакват в края на състезателните си кариери да се съберат и да поиграят заедно в ЦСКА,” обяви мениджърът! Той допълни: „Те двамата карат България да се гордее. Те вече не са единствените българи, които играят в Англия, ще има още много, чийто път ще се открие, благодарение на тях.”

Сега и двамата можеха да се футболисти на Тотнъм, коментира пък „Дейли Мейл”. „Летящото крило може да посрами клуба от Северен Лондон тази вечер,” пише още в материала на авторитетния вестник.„Бербатов и Петров мечтаеха да играят в един и същи клуб отново, след като са били разделени, след престой в ЦСКА София в края на 90-те години,” припомня изданието. „Те са играли само шест месеца заедно, но това е било достатъчно, за да формира доброто им приятелство и невероятно разбиране на терена.”

Емил Данчев разказва още: „Много хора са чували историята за това, как Димитър е бил разочарован, че Тотнъм не е купил Петров. Аз мога само да кажа, че те винаги са искали да играят заедно отново, но играчите не винаги имат думата. Те са добри приятели от осем години, след като за кратко са играли заедно в ЦСКА София. Те винаги са се разбирали отлично и Мартин често споменава Димитър като своя най-добър приятел. Ако играеха заедно, щяха да бележат много голове, доказали са това в националния отбор.”

„Дейли Мейл” потърси и Мартин Петров за коментар на предстоящия сблъсък. „Щастлив съм в Англия. Ние играем много добър футбол, тренира ни невероятен мениджър и като цяло вървим успешно. Дано продължаваме така,” каза бързоногият национал. „Двете години в Атлетико Мадрид бяха много трудни за мен. Имаше интерес към мен от страна на Тотнъм преди да се появи офертата от Ман Сити. Тогава говорих с Димитър за евентуален мой трансфер там, но не се получи. Той е моят най-добър приятел, страхотен футболист и прие решението ми.”

„Манчестър Сити започна сезона много силно. Имаме много национали в отбора и винаги сме задружни. Доволен съм и не ме притеснява, че не бележа голове. Това радва баща ми, брат ми, децата ми, но аз не цяла това, просто искам да съм част от успехите на тима,” продължи Марто. „Все още имаме да се доказваме. Дали Манчестър Сити е добър отбор или е много добър.”