ЦСКА разби Динамо с 3:1 като гост в дербито на Москва от 26-я кръг на руската Премиер лига. Цветан Генков се появи като резерва за символичните домакини в 64-та минута, но не успя да порази „армейската” врата. Поражението още повече отдалечи Динамо от зона Шампионска лига, където в момента са Рубин Казан и ЦСКА. До края на руския шампионат остават само четири кръга. Динамо е с 44 точки, докато лидерът Рубин е с 57, а ЦСКА вече с 50 след днешната си победа.

ЦСКА откри резултата още в седмата минута, когато Сергей Игнашевич стреля от пряк свободен удар. Първият му шут срещна стената, но рикоширалата топка се върна в краката му и той не сгреши при втория опит. Второто попадение падна в 59-та минута и бе изработено от Милош Красич. Той проби в наказателното поле, финтира двама защитници и намери непокрития Вагнер Лав, който сам нямаше проблем да намери мрежата. Юрий Жирков сложи точка на спора в 70-та минута, след като получи добър пас от Алан Дзагоев и после сам си проправи път към вратата, за да направи резултата класически.

Веднага след попадението на Жирков Цветан Генков имаше шанс да намали, но от два метра се засуети, и след добрия си пробив, не успя да отправи добър изстрел. След третия гол ЦСКА намали сериозно оборотите и предостави няколко възможности на Динамо, като в 87-та минута Люк Уилкшир отбеляза почетното попадение. Той се разписа, благодарение на неразбирателство в отбраната на московските „армейци”.