Стилиян Петров и неговите съотборници от Астън Вила напуснаха надпреварата за Купата на УЕФА. В мач реванш от 1/16-финалите на турнира англичаните загубиха с 0:2 гостуването си на ЦСКА Москва, което бе достатъчно за продължаването напред на „армейците”.

Първият двубой в Бирмингам бе завършил наравно 0:0 и след общ резултат 2:0 ЦСКА си осигури класиране в следващата фаза.

Мениджърът на Вила Мартин О’Нийл отписа турнира и заведе в Москва голяма част от резервните си футболисти. Българският национал Стилиян Петров, както и другите звезди на тима, останаха в Англия, където да се готвят за мачовете в Премиършип.

Двубоят в Москва започна равностойно и през първата част нито един от двата отбора не можа да създаде сериозна опасност за гол. През второто полувреме обаче ЦСКА тотално надигра своя противник и заслужено стигна до успеха.

В 53-тата минута Красич мина великолепно през двама, но ударът му бе неточен. В следващата атака пък Юрий Жирков остана сам срещу вратаря Гузан, но ударът му бе пресечен от бранител на Вила.

Жирков все пак успя да вкара след точно час игра. От фаул Дзагоев чукна леко към бранителя, който с прецизен удар в долния ъгъл не остави шансове на Гузан и откри резултата.

Въпреки гола гостите от Англия не съумяха да стигнат до възможност за изравняване. Вместо това, в третата минута на даденото от съдията продължение Красич центрира перфектно към Вагнер Лав и бразилецът без проблеми оформи крайното 2:0.

В друг мач от турнира украинският Металист Харков без проблеми отстрани италианския Сампдория. На свой терен тимът от Харков победи с 2:0 и след 1:0 в първия мач продължава напред с общ резултат 3:0.

Головете за успеха на украинците отбелязаха Сергей Валайев в 30-тата минута и Джаджа Коельо в 41-вата.