Николай Михайлов и снощи показа, че е един от най-обещаващите вратари в Европа. Със сигурност доста българи вчера са си счупили палците докато ги стискат за Зенит, но това не е някаква новина. Както не е новина, че Ники Михайлов е класен вратар.

Това си личеше още докато тренираше в Левски. Признаваха го всички, които искаха да го видят. Казваха го Иванков, Петков и други, които имат на какво отгоре да коментират.

Тази година вратарят на Твенте е топ ниво в Европа. Със сигурност по-подробен анализ ще го вкара сред първите 15 на този пост. А още няма 23 години. Михайлов пази на няколко фронта, което показва, че вече е завършен играч за своята позиция. Впечатляващи вечери в Шампионската лига, а снощи беше стена срещу сила, като Зенит на Лучано Спалети.

Няколко пъти публиката на Твенте скандираше неговото име, което е най-точният показател. Да, публиката. Всъщност дори и реакцията на публиката в онзи мач срещу Вердер го направи толкова добър. Като всеки човек, Ники преживя своя кошмар, но се изправи и натри доста нослета, които само го чакаха да сгреши и прилагаха жлъчната си ирония. Тази група хора снощи със сигурност е гледала някои от другите мачове в Лига Европа.

Фурорът на Ники Михайлов разби един от митовете свързани с футболната игра. По принцип се смята, че богат човек не може да играе на високо ниво. Бразилците са най-яркият пример, те се спасяват от мизерията, чрез футбола. Гонят топката, за да оцелеят. Е, Михайлов – младши е задоволен от малък, но с труд и безспорен талант успя да влезе в елита, а конкуренцията е невероятна.

За да стигне до мачове като снощния, Ники се опря и на солиден характер. Софиянецът показа, че и от гъзар става футболист, което очевидно не е чак толкова лоша комбинация. На тези, които са се радвали, че българин показа ниво в Европа- честито. На останалите, да палят свещи, все пак Зенит е много силен отбор, а в Русия се играе трудно.

Иначе за Николай Михайлов това е първият наистина силен сезон, но ако продължава в същия стил, го чака забележителна кариера. Това е много хубаво, гледайки мизерния ни футбол.