Амкар загуби от Анжи Махачкала с 0:1 в мач от 16-я кръг на руското първенство. Българско дерби отново не се състоя, тъй като Тодор Тимонов остана на резервната скамейка по време на двубоя. За сметка на това за състава от Перм играха двама българи – повиканият от Станимир Стоилов Захари Сираков, както и Мартин Кушев. И двама започнаха като титуляри срещата.

Георги Пеев отново не попадна в групата, причината е травмата, която продължава да лекува.

Победното попадение за домакините от Анжи падна от дузпа. В края на първото полувреме, в 44-та минута, Николай Жосан вкара за 1:0, което се оказа и крайният резултат в мача.

Захари Сираков си спечели един жълт картон на сметката, докато Мартин Кушев опита да направи всичко възможно, за да реализира поне изравнително попадение, но не успя да стигне до такова. При едно от по-грубите влизания срещу него, дори се наложи да му бъде оказана медицинска помощ, но все пак капитанът на Амкар доигра срещата до края.

След успеха Анжи заема 10-о място с 19 точки, докато Амкар е на незавидната 14-та позиция само с 12 точки от началото на шампионата. Съставът от Перм продължава да върви по ръба, тъй като е на мястото над чертата на изпадащите.