Българският вратар Георги Георгиев отново направи блестящ мач за своя отбор Гостареш Фулад.

Георгиев спаси дузпа и още куп положения и бе с основен принос за победата на отбора си. В 24-ия кръг на Персийската лига на Иран Гостареш Фулад прие третия във временното класиране Зоб Ахан.

При резултат 1:3 в полза на гостите юношата на Левски Георгиев спаси дузпа и даде тласък на своите съотборници да обърнат мача. Гостареш победи с 4:3, а след като спаси дузпата, с изявите на вратата Георгиев отчая нападателите на Зоб Ахан.  Георгиев бе избран за играч на мача и на кръга.

Българинът в момента заема второто място в класацията на най-добрите вратари в първенството на Иран. Той бе лидер след края на есенния полусезон, но не игра няколко мача, заради контузия. При завръщането си в игра Георгиев отново бе блестящ на вратата на своя отбор.

В паузата на Персийската лига Георгиев бе в полезрението отбор от германската първа Бундеслига, но до трансфер не се стигна заради високите искания на иранците. В момента Георгиев е получил 4 оферти от водещи отбор в Персийската лига. Договорът на българина със сегашния му тим изтича през юни.