Националът Валери Божинов заяви в интервю за Gong.bg, че се надява Пламен Марков да върне добрата атмосфера в държавния тим на България.

„Четох, че Пламен Марков иска да върне добрия колектив в националния тим. Аз съм на същото мнение, защото ако искаме да бием голям отбор като Италия ни трябва отличен колектив. Мога да дам само един пример- Манчестър Сити. В нашия отбор колектива е перфектен и това е заради Ериксон и всичките му помощници. Дано атмосферата в националния да същата. Виждате, че отбори като Ливърпул, а и Тотнъм пълни със звезди са зад нас в класирането. Ние нямаме звезди, но сме преди тях, защото играем като приятели”, сподели възстановяващият се от контузия Валери Божинов.

„Не само, че дебютирах при Пламен Марков, но и той беше първият човек, който ме викна на лагер с националния отбор. За жалост след това, както разбрахме по негово желание напусна поста. Марков е правилен избор, защото е българин и ще се разбира с футболистите. Ще говори с футболистите, а това е важно. Ако искаме да бием отбори от класата на Италия, Холандия или Германия трябва да сме колектив. Не казвам, че е нужно да сме заедно извън мачовете и лагерите. Всеки си има личен живот извън футбола, но когато играем трябва да си помагаме”, отсече Валери Божинов.

„Ние имаме играчи от голяма класа. Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров са фигури в своите клубове. Някои от тях вкарват и важни голове”, продължи бившият футболист на Ювентус, Фиорентина и Лече.

„Възстановяването ми върви добре и по план. От 21 януари, понеделник ще се готвя наравно със съотборниците ми. Трудя се много, защото няма друг начин да се върна в игра. Физиотерапевтите и треньорът по кондиция ми помагат много. Не знам, кога ще играя в официален мач, първо ще направя няколко двубоя за резервите. Ериксон ще прецени, кога мога да правя всичко, което правят другите футболисти”, каза още младият голмайстор на Манчестър Сити.

„Мартин добре го каза, Капело да ни е треньор, пак много неща ще си зависят от нас футболистите. И Липи да дойде важно е, какво правят играчите на терена”, отбеляза Валери Божинов.

Нападателят даде интервюто за Gong.bg минути след като приключи сутрешната си тренировка. Божинов се подготвя самостоятелно, докато неговите колеги от Манчестър Сити са в Ливърпул, защото днес ще играят срещу „карамелите” от Евертън.