Българският нападател Валери Божинов говори по италианската телевизия „Скай“ веднага след мача на „Олимпико” между неговия Лече и Лацио, който завърши 1:1.

Таранът игра малко, но качествено. Той влезе в игра в 87-ата минута, а четири по-късно изравни резултата с първия си гол в Калчото, откакто се завърна на Апенините. Преди това Валери имаше три гола през сезона, но за Спортинг Лисабон, който му държи правата.

„Важен гол и много важна точка за нашия отбор. Ние сме силен колектив. Погледнете колко точки спечелиха момчетата в последните мачове. Ще се борим и вярвам, че в края ще се спасим. Ние не сме мъртви и се борим. Чакат ни директни мачове с Фиорентина и Парма, които може да спечелим и да се спасим”, коментира Валери пред репортера на „Скай“ в Рим.

Интересен факт е, че Божинов редовно наказва Лацио. Още като млад реализира в Рим срещу този съперник с екипа на Лече. По-късно вкара уникален гол с фланелката на Фиорентина срещу същия опонент. Първото му попадение за Парма отново бе на „Олимпико” срещу Лацио. Днес Божинов за сетен път показа, че срещу този тим му върви.