Валери Божинов вкара първия си гол след завръщането си в Серия А през зимата и донесе равенството на неговия Лече 1:1 като гост на Лацио в двубой от 34-ия кръг на Калчото.

Божинов влезе в игра в 87-ата минута, когато неговият тим падаше с 0:1 на Олимпико и в 91-ата изравни с воле от седем-осем метра след разбъркване в наказателното поле на римския отбор.

Борещият се за третото място тим на Лацио бе повел в резултата в 82-ата минута с гол на Матусалем с глава, който се разписа след центриране на Лионел Скалони отдясно.


Точката бе важна за Лече в борбата за оцеляване в Серия А, като пет кръга преди края Божинов и компания се доближиха на само една точка от зоната на спасението.

Изравнителното попадение на българина пък сериозно разстрои амбициите на Лацио за влизане в Шампионската лига, като отборът на Еди Рея е трети, но изпусна прекрасен шанс да избяга на пет точки пред следващите го отбори.

В същото време шампионът Милан се издъни срещу Болоня у дома, като трудно се добра до равенство 1:1 с гол на Златан Ибрахимович в 90-ата минута.

Преди това Гастон Рамирес бе извел гостите напред в 26-ата минута, а росонерите завършиха мача с десет човека, след като Даниеле Бонера бе изгонен за втори жълт картон в 82-ата.

Милан се изравни по-точки с лидера Ювентус на върха в класирането, но Старата госпожа има мач по-малко, като в неделната вечер посреща Рома от 21:45 българско време.


Чезена и Палермо завършиха при равенство 2:2. По-рано в неделя Фиорентина и Интер завършиха при 0:0.