Таранът на Манчестър Сити Валери Божинов заяви, че иска да бъде като Уейн Рууни за своя отбор.

Българският нападател е с четири месеца по-млад от острието на градския съперник Манчестър Юнайтед, и точно като рижавия футболист успя да изгради име още в началото на кариерата си.

23-годишният Божинов пропусна почти и двата сезона, откакто облече „небесносинята” фланелка, заради травма в ахилеса. Сега обаче българският национал е напълно възстановен и жаден да се докаже пред публиката на „гражданите”.

„За мен, един от най-добрите нападатели във Висшата лига е Уейн Рууни. Той не спира да тича, открива се, гони и притиска противника и вкарва голове. Това е и моят стил на игра. Така искам да играя и аз за Сити. Искам да вкарам срещу Рууни в градското дерби на „Олд Трафорд”. Това е моята амбиция и голяма мечта”, заяви Божинов за „Manchester Evening News”.

„Пожелавам на моите съотборници да стигнат до финала в турнира за Купата УЕФА, макар че ще им е трудно след онова 1:3 срещу Хамбургер в Германия. Нищо не се знае, може пък след един-два сезона и ние да играем в Шампионската лига. Ще бъде много трудно, но всичко е възможно”, каза още българският нападател на Сити.