Клубната легенда на Твенте Сандер Бошкер разясни каква е точната причина за неучастието на другия вратар на холандците – Николай Михайлов, при победата с 5:1 като гост на Хееренвеен през уикенда и изрази надежда, че българският национал ще може да пази в реванша с Бенфика в Шампионската лига в сряда.

Травма в гърба продължава да тормози Михайлов и това наложи на вратата да застане 40-годишният Бошкер, за който това бе мач №549 в Ередивизие и само една среща го дели от впечатляващите 550 двубоя в елита на Холандия.

„Той не може да гледа на ляво и на дясно. Това е много трудно за всеки един вратар”, обясни сребърният медалист от Мондиал 2010 Сандер Бошкер.

„В сряда в Шампионската лига срещу Бенфика той ще е здрав отново. Лекарите ще помогнат той да може да движи главата си нормално и тогава той ще бъде о’кей”, коментира още Бошкер.

Самият Ники Михайлов заяви: „Не съм напълно здрав. Този следобед ще видим дали мога да играя на реванша в Португалия”.

Юношата на Левски е обичайният титуляр в тима на Твенте и надеждите в Еншеде са той да вземе участие в мача на годината за отбора – гостуването на Бенфика в Лисабон.

Двата тима направиха равенство 2:2 в първата среща в Холандия и Михайлов и компания на практика се нуждаят да бият като гости, за да влязат в групите на Шампионската лига.

Припомняме, че в първата среща, въпреки че допусна два гола във вратата си, Николай Михайлов направи много силен мач и спаси множество опасни ситуации, включително и изстрел на останалия очи в очи с него в последната минута Нолито.