Отборът на Твенте, с Николай Михайлов на вратата си, стигна до равенство срещу португалския гранд Бенфика в първи мач между двата тима от плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят на „Твенте Стейдиъм” в Еншаде приключи с голово равенство 2:2, което все пак запазва шансовете на домакините, въпреки предстоящото тежко гостуване в Лисабон.

Българският национал очаквано започна срещата като титуляр и се отличи с няколко добри прояви, въпреки че имаше и лека вина при първия гол за гостите.

Мачът започна отлично за футболистите на Твенте, които успяха да поведат в резултата още в шестата минута. В голмайстор за домакините се превърна Де Йонг. След гола обаче възпитаниците на старши треньора Ко Адриансе не успяха да се възползват от предимството си и да отбележат втори гол. Противно на това, гостите от Бенфика взеха инициативата още преди почивката съумяха да обърнат резултата изцяло в своя полза.

Резултата бе изравнен в 21-ата минута, когато централният нападател Оскар Кардосо овладя топката пред наказателното поле, видя че Николай Михайлов е излязъл леко напред и стреля технично в десния ъгъл на вратата, а българинът не успя да се намеси, въпреки плонжа, който направи. В 35-ата минута Бенфика направи пълен обрат, когато Нолито се разписа отблизо на празна врата.

През втората част домакините показаха по-силна игра и съвсем заслужено стигнаха до равенството. След няколко поредни пропуска и отлични намеси на вратаря на Бенфика Артур, Твенте все пак стигна до гол. Той дойде в 80-ата минута, когато Руис с глава засече центриране отляво. Гостите бурно протестираха, искайки нарушение на нападателя.

В даденото от съдията продължение, Николай Михайлов се превърна в герой за своя тим, спасявайки удар на Нолито, който бе останал очи в очи с българския страж.

Така двубоят приключи при равенство, а всичко ще бъде решено след седмица в Лисабон, когато е вторият мач между двата тима.