Благой Георгиев и Георги Пеев записаха пълни 90 минути съответно за Терек Грозни и Амкар в срещата между двата тима от 12-ия кръг в руския шампионат. Тимът от Перм бе домакин в срещата, но това не оказа някакво влияние върху крайния резултат и гостите спечелиха с минималното 1:0.

Мачът за Амкар пропусна другия българин в отбора – Захари Сираков, заради наказание.

Благой Георигев беше доста активен по дясното крило и няколко пъти постави вратаря на домакините под напрежение. Същото се отнася и за Георги Пеев, който пък на два пъти можеше да се разпише. Особено реална беше атаката в 30-ата минута, когато Пеев влезе в наказателното поле и стреля по земята, но топката мина на сантиметри в аут.

След равностойно първо полувреме, което бе белязано от принудителната смяна Михал Брезнаник, всичко се реши в средата на втората част. В 66-ата минута Игор Лебеденко се оказа най-съобразителен и с 5-ия си гол за сезона донесе трите точки на гостите от Грозни. Той посрещна центриране на Жозе Маурисио отдясно и с удар от въздуха прати топката в мрежата на Нарубин.

По този начин Терек запази втората си позиция във временното класиране с 25 точки, на 4 зад лидера Анжи Махачкала. Амкар на Пеев и Сираков пък падна до 10-о място със своите 15 точки.