Футболистът на Славия и националния тим на България Благой Георгиев замина днес за Русия, за да подпише договор с Терек от град Грозни. Така както ви информира Gong.bg. С третия в класацията за „Футболист на годината” заминаха и мениджърът Мирчо Димитров, който уреди трансфера и изпълнителният директор на Славия Веселин Събев.

Благо бе любезен да отговори на въпроси на малцината изпращащи го журналисти. Той не пропусна да честити на всички Новата година и за заяви най-важното: „ Бог да ни пази.”

Футболистът заяви, че той и Славия са се разбрали за абсолютно всичко с Терек по преминаването му в тима от Грозни и отива, за да подпише договор. „ Имаше и други варианти като Шалке”, сподели Благо. „Но от Терек се оказаха най-настойчиви и най- много ме искаха. Знаете какви са финансовите параметри в Русия. Не мога да кажа конкретни цифри, но малко или много избрах Терек и заради това. Седем цифрена е сумата. Договорът сигурно ще е за 4 години. Там на място ще уточним срока.”

Нападателят е сигурен, че ако направи добри мачове за Терек, ще бъде забелязан от руските грандове от Москва и Санкт Петербург. „Всичко си зависи от мен”, убеден е Георгиев. С Вячеслав Грозни съм говорил много пъти.Той има хубаво мнение за мен и ме искаше много настоятелно.Ще се опитам да оправдая доверието му.Радвам се, че там е Вальо Илиев, който ще ми помага в началото.”

И Благо Георгиев искаше да играе в Западна Европа и не го скри на заминаване: „ Като оставим парите настрана всеки иска да играе в тим от Западна Европа”, откровен е Благо. Но няма място за разочарование. Отивам все пак в Русия, където футболът се развива много и това е една крачка напред за мен.”

Попитан дали президентът на Славия Венци Стефанов е доволен от трансфера футболиста отговори: „Трябва него да го попитате. Славия ще вземе хубави пари за мен. Трябва да е доволен. Най-накрая ме продадоха.”

Благо не скри, че е имал предложения и от водещите български отбори – Левски, ЦСКА и Литекс. Но той пак потвърди любовта си към Славия: „ Аз винаги съм казвал, че в Славия се чувствам най-добре и като у дома си. Хубави пари ми даваха и от България, но аз оставам лоялен към Славия. А и не може да се сравнява Русия с България. Много се разминаваха финансовите условия. За мен нямаше проблем, но за клуба… Все пак Славия ми е дал много през годините и е нормално и те да получат пари за мен.”

Националът не вярва новият треньор на националния отбор да го забрави и да не го вика за следващите мачове на „трикольорите”. Той не се притеснява и от многото дни лагери в Русия, защото е убеден, че това е част от живота на футболиста. Благо от 2-3 седмици не е спирал да тренира като е играел мачлета с неговите приятели футболисти.

Благой Георгиев ще премине медицински прегледи и ще подпише договор най-късно до сряда.