Благой Георгиев изигра много силен мач за своя Амкар и бе с основна заслуга за трудния успех с 3:2 над Ростов в предпоследния 29-и кръг на руския шампионат. Бившият играч на Славия подаде за първите два и сам реализира третия гол за своя тим, като бе заменен в 87-ата минута. Другият от тримата българи в клуба от Перм Захари Сираков също излезе титуляр и остана на терена до последния съдийски сигнал.

Домакините от Амкар започнаха по-активно срещата и бързо успяха да наложат териториален превес. Играта се развиваше предимно около наказателното поле на Ростов и в 17-ата резулатът не закъсня. Георгиев получи топката по левия фланг и успя с точно центриране да я прати към далечната греда, където Александър Коломейцев се възползва от лоша изява на вратаря и успя да прати топката под плонжа му.

След още 6 минути Благо отново получи пространство отляво и центрира пред вратарското поле, където Якубко с глава стреля точно в долния десен ъгъл.

Десет минути след почивката поредната опасна атака на Амкар отляво завърши с дузпа за игра с ръка на защитник в жълто и синьо. Докато Георгиев се готвеше да изпълни удара от бялата точка, Ростов пусна на смяна Евгений Стариков, който почти успя да съживи надеждите им. Това стана едва след като българинът ги попари с точен удар ниско до десния стълб.

Амкар дръпна крака си от педала и почти веднага съжали. В 64-ата Стариков върна едно попадение, а във втората минута на добавеното време с втория си гол направи инфарктни заключителните секунди.

Все пак отборът от Перм удържа успеха и с 28 точки се измъкна от зоната на плейофа, който ще определи третия изпадащ в Премиерлигата.