Благой Георгиев заяви пред Гол линия, че се надява да получи повиквателна от Димитър Пенев за мачовете на националния отбор. В обширно интервю за Гонг новото попълнение на Дуисбург сподели, че е доволен от престоя си в Германия, както и че е бил посрещнат и приет от другите футболисти много добре.

„Винаги очаквам да ме повикат в националния отбор. Най-важното е тимът да печели и да продължава напред. Надявам се да получа повиквателна от Димитър Пенев”, заяви Благой Георгиев.

„Надявам се да покажа какво мога в Дуисбург и тогава ще мисля за по-голям отбор. Чувствам се много добре, всичко е наред, приеха ме и чукам на дърво така да продължавам. Опитваме се от всеки мач да извличаме максималното. Ще се борим да останем в Първа Бундеслига, но имаме много класни футболисти и мисля, че ще можем да се борим за нещо по-голямо”, каза бившият играч на Славия.

Благой Георгиев дебютира по възможно най-добрия начин за своя нов отбор Дуисбург. Полузащитникът вкара гол още в първия си официален мач с екипа на германския тим и изработи едно от другите три попадения при победата над Бабелсберг в първия кръг за Купата на Германия.

Футболистът разкри, че вече взима уроци по немски, за да напредне по-бързо: „Не е лесен като испанския, но ще се опитам да го науча по-бързо. Тя е съпруга на мой съотборник и помага на мен и на много други играчи.”

„Тук всичко е много подредено и мога да мисля само за футбол, не е като на Балканите, където нещата стоят по друг начин”, завърши Благой Георгиев.