Отборът на бившия левскар Живко Миланов и Станислав Генчев Васлуй изпепели и последните си шансове да атакува първото място в шампионата на Румъния.

Тимът отстъпи като домакин с 0:1 на Университатя Крайова в бг-дербито в северната ни съседка тази вечер. С тази победа пък гостите окончателно запазиха мястото си в елита, два кръга преди края на първенството.

Победното попадение за Университатя бе дело на бившия нападател на ЦСКА Алесандру Пицурка в 71-а минута. Вальо Илиев пък започна титуляр за победителите. Бранителят бе на терена до 82-а минута, когато бе заменен.

Миланов също бе титуляр за Васлуй, докато Станислав Генчев изобщо не попадна в групата за мача. След тази загуба, отборът им остана на цели шест точки от първото място, заето от Клуж. Съставът от Крайова пък се придвижи чак до десетото място и далеч от зоната за изпадане с което поставената пред тима цел бе изпълнена.

Мачът днес завърши с куриоз. Вратарят на Университатя Лунг бе изгонен с червен картон в даденото от съдията допълнително време. За няколко минути на вратата на гостите застана нападателя Дина.