Флорентин Петре е поредният герой в състава на Терек, след като реализира победния гол за чеченския клуб при победата с 1:0 над Динамо Москва. В среща от 17-я кръг на руското първенство, румънецът показа на бившите си съотборници от ЦСКА как трябва да действа срещу съперника си в плейофите на Лига Европа.

Участие за Терек взеха двамата българи в състава – Благой Георгиев и Валентин Илиев. Колкото до Цветан Генков, който носи екипа на Динамо, дори не успя да попадне в състава на столичани.

Още от самото начало гостите от Грозни започнаха да атакуват, като в 19-та минута бившият футболист на Славия дори бе близо до откриването на резултата, но ударът му бе спасен от вратаря Владимир Габулов.

Голът, който донесе трите точки на Терек падна в 60-та минута на срещата. След груба грешка на Денисов, който върна топката нескопосано към вратаря си, Флорентин Петре изскочи зад гърба на съперника си, изпревари стража и с точен удар реализира за 1:0.

Малко преди края на мача, бившият футболист на ЦСКА вкара за втори път топката в мрежата на Динамо Москва, но главният рефер маркира засада преди това, което не промени крайния резултат в срещата.

Столичани също имаха своите възможности, но в крайна сметка бяха надиграни от Терек Грозни, които заемат 7-о място. Динамо Москва остава на пета позиция, преди да са изиграни всички срещи от кръга.